-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7765 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

زني چند روز (مثلاً پنج روز) پس از پاك شدن از حيض، دوباره خون ميبيند. حكم غسل او چيست؟

غسلهاي واجب هفت قسم است: غسل جنابت، غسل حيض، غسل نفاس، غسل استحاضه، غسل مس ميت، غسل ميت، غسلي كه به واسطه نذر و قسم و مانند اينها واجب ميشود.(1)

اگر انسان بداند چه غسلي بر او واجب است، به نيّت همان، غسل را انجام ميدهد، مثلاً نيّت ميكند: غسل جنابت انجام ميدهم قربة الي اللَّه. اگر ميداند غسلي بر او واجب است، ليكن نميداند كدام يك از غسلهاي واجب است، به نيت مافي الذّمّه (آنچه بر عهده (گردن) است) غسل ميكند، مثلاً زني ميداند غسلي بر ذمه دارد، ليكن نميداند غسل جنابت است يا غسل حيض، به نيّت مافي الذّمّه غسل انجام ميدهد. نيّت ميكند: غسل ما في الذّمّه (غسلي كه بر گردنم است) ميكنم قربة الي اللَّه. با اين غسل هر غسلي كه بر او واجب شده بود، ولي نميدانست جنابت است يا حيض، از گردنش ساقط ميشود.

البته در اين صورتها، حكم يكي از غسلهاي خاص جاري نميشود، مثلاً نميتواند با اين احتمال كه شايد غسل جنابت بر ذمه او بوده، پس از غسل بدون گرفتن وضو نماز بخواند يا آيات قرآن را مس نمايد.

پي نوشتها:

1. آيت اللَّه فاضل لنكراني، توضيح المسائل، ص 62، غسلهاي واجب.







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.